Hoppa till sidans innehåll

Äldre Nyheter


Tävlingsgrupper


Vattenfall Swim Cup 18-20 maj 2012 i Esbjerg, Danmark

Gå in på nya hemsidan och läs om tävlingen.
Sökväg: www.trollhattesim.se  klicka på Tävlingar - Kalender - 2012 - Vattenfall Swim Cup (scrolla ner till maj). Även inbjudan är inlagd.

Läs och reagera!

Läs även om NUSS Äldre och Yngre (Jan/Feb)

 

2012 års tävlingskalender

hittar ni på nya hemsidan www.trollhattesim.se ( i varje fall inledningen).

Anmälan gör ni dock fortfarande på den här hemsidan som du kommer åt via tävlingar och tävlingsanmälan på den nya sidan.

OBS! OBS! OBS JDM går sista helgen på jullovet - i Uddevalla. Detta innebär förhoppningsvis att ALLA inkvalade simmare deltar - vältränade, och att vi är representerade i ALLA lagkapper. Kvaltiderna är oförändrade (samma som 2011). ANMÄLAN SENAST SÖNDAG 18 DECEMBER!

Ni som inte simmar JSM, anmäl er till NUSS! Vi hoppas på stort intresse för såväl NUSS Äldre som för NUSS Yngre. Dock måste vi ha stor föräldramedverkan för att genomföra dessa tävlingar (chaufförer och ledare).

 

Mental träning - utvärdering

Lämna utvärderingen så snart som möjligt till Leppe.
Fundera om ni vill fortsätta med Christer Jonsson som handledare eller avsluta projektet (individuellt val). Ni får denna fråga via SMS onsdag 21/12 och svarar ett enkelt JA eller NEJ omedelbart.

Info 

Utvärdering

 

Jullovsschema här

OBS! Bassängtiderna angivna. Uppvärmning 15 min före och stretching 15 min efter tillkommer.

 

Beställda klubbkläder

Ni skall nu ha fått hem fakturorna för klubbkläder + ryggsäckar. Kläderna kommer till kansliet i slutet av vecka 50 och kommer att delas ut när betalning gjorts. Nästa beställning av klubbkläder kommer troligtvis att ske i februari.

 

OBS!!! Sista dag att redovisa osålda lotter är den 2 december.

Vi ser gärna att du redovisar pengarna för lotterna snarast, men efter den 2 december kan vi inte ta emot osålda lotter.

 

Klubbkassen

Ytterligare en möjlighet att hålla kostnaden nere på Vattenfall swimcup. Sälj klubbkassen eller beställ och pröva själv. Mer info finns här (skriv gärna ut och lämna till vänner eller lägg ut på arbetsplatsen).

 

Klubb-Baren

Klubb-Baren logo

Bra energi, bra mellanmål och bra stöd till TSS-simmarna. Läs om detta här.

  

Profilguide till våra klubbkläder

I samarbete har Stadium och Trollhättans Simsällskap jobbat fram en profil för hela föreningen. En helhet som kommer att stärka föreningens identitet och
skapa en starkare känsla av samhörighet. I profilguiden hittar du de produkter som är utvalda att ingå i föreningens profil, tydliga produktpriser och information om hur dessa produkter kan beställas.

Profilguiden 

 

Intersport SimCup i Motala 8-9/10

Tävlingen hette tidigare Litho Cup och lockar traditionellt ett starkt startfält med sitt digra prisbord. I år hade tävlingen även en internationell touch då Lyngby från Danmark gästade denna med duktiga simmare. TSS deltog med sex simmare från A-gruppen: Jesper Larsson, Martin Persson, Jesper Lund, Gustav Eriksson, Emil Cardebrant, och Sofia Jansson.

Sofia Jansson på pallen

Sofia blev tvåa på 200 bröst och tog därmed TSS enda pallplacering.

Läs artikel från TTela här.

  

Om Trollsimmet i ttela

http://ttela.se/2.2370/ungsport/1.1375317-lokala-medaljer-i-trollsimmet

och om de äldre simmarna här.

  

Ett stort tack till alla föräldrar, funktionärer, tränare och inte minst simmare för ett jättelyckat Trollsim.

Inte att förglömma alla föräldrar som bakat så mycket gott till tävlingen.

 

Lagom till Trollsimmet är vår maskot klar.

Ett jättetack för vårt fina troll. Vad skall den heta? Trollis eller Leppelina? Fler idéer skriv på skrivplanket!

Tssmaskot_cropliten

 

TSS-klubbkläder och sammarbete med Stadium

Vi har påbörjat ett sammarbete med Stadium och kommer att erbjuda klubbkläder under hösten.

I kassan på Stadium finns ett TSS-klubbkort där man kan registrera sitt köp man gör i butiken, på så sätt får vår förening bonus. Alla som vill kan anända detta kortet, så sprid gärna detta vidare till släkt och vänner. Vi kommer även att få tillgång till vissa kampanjer så håll utkik på vår hemsida. Just nu finns ett erbjudande på 20% på inomhussport, läs mer och skriv ut kupongen här.

Vi letar sponsorer till klubbkläderna för vi har några platser kvar. Har du tipps på sponsor kontakta Roland på This is a mailto link

  

Grattis Gustav till guldmedaljerna på 400 m och 1500 m frisim

Dessutom nytt klubbrekord på båda distanserna.

 

Nu är samtliga klubbrekord uppdaterade efter SM

Grattis Martin, Gustav, Emil, Jesper och Simon till de nya klubbrekorden.

 

12/6 TSS Blev bästa klubb i Mariestad!

Under en härlig läger och tävlingshelg i Mariestad blev TSS bästa klubb på Lane 4 och vann presentkort på 5000kr att resa för på Olka sportresor. Jätteroligt med så många små och stora simmare som alla tillsammans bidrog till klubbvinsten och till att göra tävlingen spännade för alla oss föräldrar som tittade på. Ett särskilt tack till lägerkommittén och tränarna för ett gott arbete. Läs Mer

Bästa klubb på Lane 4

Det finns fler bilder under Bildarkiv

 

2380 kg TSS:are plockade skräp och städade

Bilder finns på städdagen. Skoj att det blev så många som hjälpte till.

 

Stor uppslutning då Jolin Höstman gästade oss.

Kul att se så mycket föräldrar, tränare och simmare samlade.

Se bilder och kommentarer här.

 

Ni är fantastiska - vi blev 3:a!

Ni röstade fram oss till en tredjeplats i Comviq Kickstart.

Resultatet kan du se på comviqkickstart.se/trollhattan.

Drygt 9000:- till Trollhättans Simsällskap.

 

Vi har vunnit!

Allt klickande gav resultat och Team Sportia ringde idag och meddelade att vi vunnit med "En magstark önskan". Bra gjort alla som klickat och tipsat. Vårt andra bidrag ligger kvar så fortsätt klicka på "Mera plask i baljan". sportkronan.se

 

Ullbergstrofén 

Steven Angelo Larsson, TSS unga utropstecken i Ullbergstrofén.

9 försökslopp, 7 finalplatser, 3 medaljer, 9 långbanepers varav 2 bättre än kortbanepers, 2 kortbanepers. 

 

3/4 Grattis alla klubbmästare!

Klubbmästare 2011

 

22/3 Grattis Roger Andrée till ett strålande Masters-SM

Vid Masters-SM i Södertälje 18-20 mars tävlade Roger i klass 40-44 år med fina resultat. Eller vad sägs om: 4:a på 1500 frisim 18.54.27 med 9.34 efter halva loppet och 9.20 sista halvan. Svensk rekordhållare i c:a 20 min. 5:a på 100 fjäril 1.07,65. 6:a på 100 frisim 59,31. 4:a på 400 frisim 4.39,94 med 2.20,48 vid 200. 7:a på 50 fjäril 29,37. Resultatlista finns under Resultat.

 

6/3 Sponsorsimmet gav klubben tillskott på 50 000 kr.

Tack till alla simmare och föräldrar som bidrog till att göra ett lyckat sponsorsim och grattis C-gruppen till Pizzakväll och godis.

 

8/2 Nu startar vi ett simmarråd!

Måndagen den 14/2 kl 18.00 på kansliet träffas de som är intresserade av att ingå i ett simmarråd. I simmarrådet har du chans att komma med idéer och framföra förslag på vad som kommer hända i föreningen. Jätteroligt om det kommer simmare från alla grupper så kan vi utse några representanter från varje grupp. Välkomna!

 

28/1 Alla kan ge en hjälpande hand 

Du som inte hade möjlighet att delta på TSS utvecklingsdag men ändå känner att du skulle vilja ge en hjälpande hand i klubbens arbete:

känn dig varmt välkommen att delta i något av de olika projektgruppernas möten under februari. Tid och datum: se i På Gång-kalendern.

 

23/1 Härligt engagemang på TSS-dagen

Vi var ett femtiotal simmare, föräldrar och tränare som träffas på hotell Scandic Swania för en intressant och givande dag där dietisten Pernilla Larsson inledde.

Ett mera ofattande sammanfattning av dagen kommer senare 

 

17/1 Nya klubbrekord och kval till JSM på JDM i helgen

Vid JDM i helgen kvalade TSS killar in till JSM på de lagkappsdistanser som återstod dvs 4x50 m medley och 4x100 m medley. Nytt klubbrekord blev det också. Dessutom slog Gustav Erisson det gamla klubbrekordet på 1500 m frisim.

 

9/12 NUSS yngre och äldre 2011

NUSS yngre i Borås 29-30 januari. Anmälan SENAST torsdag 6 januari.

NUSS äldre i Jönköping 4-6 februari. Anmälan SENAST torsdag 13 januari.

Ta chansen till en liten större tävling - det är både roligt och nyttigt. Ju större trupp desto roligare blir det. Vi behöver dock ledare och chaufförer för att kunna genomföra detta. Läs om tävlingen och inbjudan i tävlingskalendern.

 

5/12 Klubbrekorden är uppdaterade med de nya tiderna

Många grattis till de fina tiderna och placeringarna under SM. Grattis även till Sofia Jansson som slog sitt egna klubbrekord på Barracuda med tiden 34.97 på 50 m bröstsim.

 

16/11 Tack alla underbara föräldrar som ställer upp och hejar och stöttar på varenda simtävling.

Speciellt tack till Marie Larsson, Åke Eriksson och Kristina Nilsson som ställde upp med bilar och gjorde det möjligt för oss att övernatta på Scandic Backadal under SUM-Sim regionsfinal.

 

26/10 TSS 1:a i Västerbybadet Race.
Stolta medaljörer från lördagens tävlingar.

 

19/10 UGP 4 i Mölndal

Läs om tävlingen här.

 

6/10 Tränare, ledare och föräldrar - HJÄLP!

Tävlingsprogrammet är nu, en tid framåt, digert. Detta för att tillgodose behoven för så många simmare som möjligt. Man måste inte vara med på alla tävlingar, men mästerskapstävlingarna (SM, SUM-Sim, Höstsimiaden) ska ha högsta prioritet.
Jag kan definitivt inte vara med på allt. Jag behöver hjälp - MYCKET HJÄLP.
Därför vill jag att alla som kan tänka sig att hjälpa till som tränare och/eller ledare på höstens aktiviteter meddelar mig detta så snart som möjligt.

Meddela via mail, This is a mailto link
eller per telefon, 070 - 517 10 52.

Här
finns en lista där du kan se behoven av hjälp. Listan uppdateras kontinuerligt.

//Leppe

 

29/9 Distanscupen.

Nu har inbjudan äntligen kommit. Den här säsongen skärper vi oss och fullföljer hela tävlingen så inte prispengarna går upp i rök.
Första deltävlingen är vecka 41-44 . Det är då 800 frisim som gäller för alla som är födda 1999 och tidigare. De yngre simmar 200 m. För A1 och A2 innebär det att 800 frisim blir första gren på träningstävlingen v. 42 (24/10). Nytt för i år är att tider gjorda på sanktionerade tävlingar ej får användas. C-gruppen simmar samma dag. Kompletteringar görs sen under vanlig träningstid.

Läs mer här.

 

 27/9 Ett stort tack till alla simmare, föräldrar och ledare 

Tillsammans gjorde ni ett jättefint jobb med allt på årets Trollsim! :)

 

24/7 Uppdaterat klubbrekorden

Jag har sökt i Octo och hittat flera oifyllda klubbrekordsinnehavare. Grattis till:
Björn Marberg, Gustav Eriksson, Christoffer Nylén, Lars Ekström
Sofia Jansson, Sanna Gustavsson och Sara Wiklund
Hör av er om jag missat någon!

/Anders

 

24/7 Grattis killar till andraplatsen 4x200 frisim på Sum-Sim i Köping 

Sum-Sim Köping

 

 

18/7 Laget samlas inför SM-Final i Malmö

SM final laget

Gustav, Martin, Simon och Emil inför starten på 4 * 200m frisim. Laget knep en åttondeplats i en SM-final bland seniorer på den fina fina tiden av 8.04.14!

 

 

6/7 Grattis Gustav och det svenska laget till seger på de nordiska ungdomsmästerskapen i Drammen

Läs mer på simma.nu  

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:23 Skribent: Anders Nilsson

Postadress:
Trollhättans SS - Simidrott
Kanaltorget 3
46131 Trollhättan

Kontakt:
Tel: +46520426560
E-post: This is a mailto link

Se all info